Sosyal Medya

Coğrafyamız

Son Irak prensesi:: Riyad yönetimi Mekke’den utansın

Irak’ın ilk kralı Faysal el-Haşimi’nin torunu Nesrin el-Haşimi, Trump’ın Kudüs kararı konusundaki tavrı eleştirilen Riyad yönetimine 'Mekke’den utansın' dedi.



Irak'ın ilk kralı Faysal bin Hüseyin bin Ali el-Haşimi'nin torunu Prenses Nesrin bin El Şerif bin Faysal bin Hüseyin bin Ali El Haşimi, Gerçek Hayat dergisinden Emeti Saruhan'a konuştu.

"UYUMADIM"

Trump'ın Kudüs kararı nedeniyle çok üzgün olduğunu söyleyen Haşimi, Trump'ın açıklama yaptığı gece neredeyse hiç uyumadığını ve ağladığını belirterek yasta olduğu için siyah giyindiğini de ekledi.

"TRUMP HANGÄ° YETKÄ°YLE BU KARARI VERÄ°YOR?"

Kudüs'ün Ä°srail'in baÅŸkenti olması kararını Trump'ın vermeye yetkili olmadığını söyleyen Nesrin el-HaÅŸimi, “Yaptıkları bu ilanla barışı katlettiler! Kudüs'te Mescid-i Aksa var, Kıyamet Kilisesi var, hep yan yana, ayıramazsınız. Kudüs meselesi sadece, Kudüs meselesi deÄŸildir. Bu tüm Ä°slam dünyasını ve Arapların tamamını ilgilendiren bir mesele. Peygamberimiz, Ä°sa Aleyhisselam da oradaydı. Orası Allah'a ait bir toprak. Artık biz Kudüs'ü koruyamıyoruz o yüzden Kudüs'ü Allah koruyacak. Peygamber Efendimizin dedesi Abdulmuttalip nasıl ‘Kabe'yi Rabbi korur' dediÄŸi gibi, biz de ‘Allah Kudüs'ü koruyacaktır' diyoruz ve ebabil kuÅŸlarını bekliyoruz” dedi.

OrtadoÄŸu'da yeni bir iÅŸgalin söz konusu olduÄŸunu anlatan HaÅŸimi, “Amerika ve Ä°ngiltere ne yapıyor? Irak'ta ve Suriye'de yaÅŸananlar aynı. Yeni bir sömürge, yeni bir iÅŸgal projesi bu” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ BİR DURUŞ BEKLİYORUM"

Türkiye'den güçlü ve konuya hakim bir duruş beklediğini ifade eden Haşimi, Arap ülkelerinin halklarının sokağa çıkacağını ve bunun Arap liderlerini harekete geçirmesini umduğunu söyledi.

"SÄ°SÄ° ÃœNÄ°FORMASINA SAYGI DUYSUN"

Haşimi Suudi Arabistan liderleri ve Sisi için şu ifadeleri kullandı:

Suudi Arabistan'ın Ä°srail'le yaptığı gizli anlaÅŸmaları açıklaması lazım! Suudi Arabistan'daki yöneticilerin hakimi oldukları kutsal beldelerden, Mekke ve Medine'den hiç utanmaları yok mu? Sisi, 1967 savaşındaki ÅŸehitlere ve üzerindeki üniformaya saygı duysun ve o da harekete geçsin! Mısır da Filistin toprakları için harekete geçsin.

Her ÅŸeyi oturup akıl çerçevesinde düşündüğümüzde arkalarında ne olduÄŸunu görebiliriz. Bu örgütler nereden türedi, bunlara silah nereden geliyor? Ä°slam'la terörü baÄŸdaÅŸtırabiliyor musunuz? Mesela ÅŸimdi Malala Yusuf diye bir kız var. Malala Yusuf'u çok büyük bir ÅŸey baÅŸarmış gibi her yere çıkarıyorlar. Aslında bunu onu kullanmak için yapıyorlar. Åžu an bütün konuÅŸmalar onun hakkında ama Ä°srail'in bizim kızlarımıza yaptıklarından hiç bahsetmiyorlar. DEAÅž'ın Yezidi kadınlarına yaptığı her ÅŸeyi dünya konuÅŸurken, neden Müslüman kadınlara yapılanlardan hiç kimse haberdar deÄŸil? Osmanlı tarihine baktığımızda Osmanlı devletini nasıl yıktılar? Zayıf insanları istedikleri gibi kullandılar.Neye ihtiyacı varsa, ya da neye zaafı varsa ona o istediÄŸini verdiler. Para, güç, makam. Bunları kullanarak yıktılar. Halktaki etnik farklılıkları da kullandılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.